Schaaldieren

Tagliatelle met thaise gele curry en tijgergarnalen

10/05/'23

Een heerlijk currygerecht met wat pit. Wie van de oosterse keuken houdt, zal zeker fan zijn! Dit smaakvolle pastarecept is glutenvrij, lactosevrij en bevat geen aardappel, rijst of peulvruchten! Kortom een anti-inflammatoir en darmvriendelijk gerecht!

Recept - Tagliatelle met thaise gele curry en tijgergarnalen

  • 250 g Tagliatelle
  • scampi's
  • 1 paksoi
  • 2 wortels
  • 2 looktenen
  • 3 selderstengels
  • 1 citroengras
  • gember
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 2 el gele currypasta (of groene of rode currypasta)
  • 2 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 2 blikken kokosroom (800 ml)
  • 1 el kurkuma

Was de wortelen, selder en paksoi. Schil de wortelen en snijd ze in julienne (fijne reepjes). Snijd de paksoi in stukken van 2 cm. Snijd de selder in fijne schijfjes.

Gebruik een wok of diepe pan. Fruit de looktenen aan in een scheutje vetstof naar keuze. Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze kort aan in de hete pan. Haal de scampi's eruit et ze even opzij.

Voeg de wortelstaafjes toe en roerbak ze kort. Voeg nu ook de selderschijfjes erbij en roerbak kort. En vervolgens ook de paksoi en roerbak kort. Haal de groenten uit de pan.

Kneus en hak het korianderzaad fijn met een mes. Kneus het citroengras. Schil de gember en hak fijn. Fruit de gember, korianderzaad, citroengras, 2 el currypasta aan in de wok. Voeg 1 el vissaus, 2 el oestersaus, sap van 1/2 limoen, 1 el kurkuma en de kokosroom toe. Roer goed en laat 1 min pruttelen. Voeg nu ook de groeten terug toe en laat nog 1 minuut mee pruttelen. Voeg op het einde de gebakken scampi's toe. Verwijder de stengel citroengras.

Kook de tagliatelle in licht gezouten kokend water gedurende 3 minuten. Giet af en spoel onder stromend water.

Verdeel de tagliatelle over de borden. Leg de groenten en scampi's bovenop en overgiet rijkelijk met de currysaus.

tip 1: de looktenen kan je er uithalen eens de saus klaar is of je kan ze ook met een mes pletten en door de saus roeren.

tip 2: voor een extra oosterse toets kan je ook limoenblaadjes toevoegen aan de saus. Deze fruit je dan mee met de gember en de currypasta.

tip 3: voor extra pit kan je ook wat chilipeper toevoegen.

Print dit recept