Salades

Romeinse sla met gefermenteerde pastinaak

09/04/'17

Ben je nog op zoek naar een snel, eenvoudig, zomers en gezond bijgerecht voor je gasten? Met dit gerecht zit je goed! 

Lees hier hoe je pastinaak kan fermenteren.


Lees ook:
Gezonde darmen (w)eten hoe JIJ moet eten
Fermenteren: een oeroude techniek voor (r)evolutionaire mensen
Hoe start je met fermenteren?

Recept - Romeinse sla met gefermenteerde pastinaak

 IngrediĆ«nten:

  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • gefermententeerde pastinaak
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 el gefermenteerd sap van pastinaak
  • 1 el mosterd
  • peper/zout
  • zadenmengeling (ongezouten pistachenoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaden)

Was de Romeinse sla grondig. Snijd 1 ui (of sjalot) en de komkommer in fijne ringen.  Snijd wat gefermenteerd pastinaak in fijne schijfjes of reepjes. Meng alle ingrediĆ«nten samen met de zadenmengeling in een kom.  Voor de vinaigrette meng 2 el olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 2 el gefermenteerd pastinaaksap en 1 el mosterd met wat peper en zout. Verdeel de vinaigrette over de sla en meng goed.  Dien op als bijgerecht.  Heel eenvoudig, heel lekker, heel gezond!

 

Print dit recept