Soep

Ketogeen kervelsoepje

06/03/'20

Vandaag staat een heerlijk ziltig kervelsoepje op het menu.   

Kervelsoep is heerlijk en ook super gezond. Dit geneeskruid bevat veel Vitamine C en tal van antioxidanten en bioflavenoïden zoals cis-chrysanthenylacetaat die de opname van Vitamine C verbetert. Dit soepje die ik vandaag klaarmaak, wordt nog geneeskrachtiger door de extra prebiotische vezels uit groene selder, look en ui. Deze combineer ik nu met de goede vetzuren uit avocado, garnalen en zeewier vlokken, het wondere medicijn uit de zee. Probeer zeker ook eens een bonebroth als bouillon. Deze is zo rijk aan nutiënten en vitaminen en smaakt echt overheerlijk.

Een flinke kom soep vol gezonde voedingsstoffen komt altijd goed van pas maar vooral nu in deze coronatijd! Mijn kinderen zijn dol op dit soepje! Een receptje om zeker eens thuis klaar te maken!

Verzorg jullie zelf en elkaar!

Recept - Ketogeen kervelsoepje

Nodig:

  • 1 witte of groene selder
  • 2 uien
  • 1 bussel kervel
  • 1 teentje look
  • peper
  • 1 liter water
  • 500 ml kipdrinkbouillon
  • 1 bussel kervel
  • 1 avocado
  • dulse algen vlokken of Lima zeewier vlokken
  • garnalen
  • olijfolie met ui
  • geurloze kokosolie om te stoven

Schil de uien en de look en snijd in grove stukken. Spoel de selder grondig onderstromend water.  Snijd in de selder in stukken.  Stoof de ui, look, selder aan in 1 el kokosolie.   Blus met de kipdrinkbouillon en 1 liter water. Laat zachtjes koken.  Spoel de bussel kervel grondig onder stromend water. Verwijder de blaadjes van de stengels. Hak de stengels heel fijn en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep 15 à 20 minuutjes pruttelen.  Hak ook de kervelblaadjes fijn. Voeg op het einde de kervelblaadjes toe aan de soep.  Hou wat kervelblaadjes opzij voor de afwerking van de soep. Mix de soep tot een gladde soep. Kruid met peper (en eventueel wat zout, maar het zeewier zorgt ervoor dat je geen zout meer hoeft toe te voegen). Schep de soep in kommetjes. Werk af met wat kervelblaadjes, garnaaltjes en de avocado die je in schijfjes of blokjes gesneden hebt.   Strooi wat algen vlokken boven op.  Besprenkel eventueel met enkele druppels heerlijke olijfolie met ui.

Laat het je smaken!

 

Print dit recept