Zalm/Komkommer/Pomelo
Lekker, snel en eenvoudig hapje vol goede vetzuren!
Recept - Zalm/Komkommer/Pomelo
- stuk gemarineerde of gerookte zalm of gravad lax (naar eigen keuze)
- zwarte sesamzaad
- 1 pomelo
- 1 pompelmoes
- 1 kleine komkommer
- 100 g amandelyoghurt of kokosyoghurt
- 1 limoen
- ¼ chilipeper
- 1 tl witte balsamico-azijn
Vraag aan je visboer een stuk gerookte zalm of gemarineerde zalm of gravad lax. Verdeel de zalm in gelijke blokjes. Druk één zijde aan in zwarte sesam.
Om mooie partjes van de citrusvruchten te verkrijgen zonder vliesjes en witte stukjes ga je als volgt te werk. Snij met het koksmes de bovenkant en de onderkant van de pompelmoes af. Zet de pompelmoes op de snijplank en snij in een ronde beweging de schil af. Zorg dat je gelijk het wit onder de schil weg snijdt. Zo ga je de pompelmoes rond tot zijn jasje uit is. Nu neem je de pompelmoes in de vrije hand, in de andere hand het koksmes, en nu kun je de partjes uit eruit wippen. Snij net onder het vliesje van een partje de citrusvrucht in met het koksmes, en wip daarna het partje er uit. Dit blijf je herhalen totdat alle partjes uitgesneden zijn. Hetzelfde doe je met de pomelo. Snijd de partjes in schijfjes zodat je driekhoekjes bekomt.
Was de komkommer en snijd met een dunschiller in lange sliertjes.
Pimp 100 g amandelyoghurt met het sap van ½ limoen en 1 tl witte balsamico-azijn. Werk af met wat peper en zout. Wie houdt van een zoetere yoghurt kan kokosyoghurt gebruiken.
Versnipper ¼ chillipeper.
Schik de stukjes zalm op het bord. Draai rolletjes van de komkommersliertjes en dresseer op het bord. Voeg hier en daar enkele stukjes pomelo en pompelmoes toe. Werk af met de yoghurtdressing en een weinig chillipepersnippers.
Print dit recept