Vispannetje met spinazie, shiitaké & venkel
Een KPNI foodie vispannetje, het ideale gerecht om tijdens de winter wekelijks op het menu te zetten.
De goede omega 3-vetzuren uit verschillende soorten vis en 100% natuurlijke visbouillon zorgen samen met de vetzuren uit kokosolie en kokosmelk voor een goede vetzuurbalans in ons lichaam. Dit, gecombineerd met de grote variatie aan goede cellulaire vezels (sjalot, ui, spinazie en venkel) en kruiden (currypoeder, saffraan, peper, zout, tijm, look en laurier), maakt dat dit KPNI Foodie vispannetje kan gezien worden als de maaltijd om ons microbioom te herstellen. En om het nog wat krachtiger te maken, hebben we er nog heerlijke shiitaké aan toegevoegd, vol van de beta-glucanen, met sterke immuno-regulerende en antivirale eigenschappen.
Echte krachtvoer om de winter door te komen!
Smakelijk.
Recept - Vispannetje met spinazie, shiitaké & venkel
Ingrediënten voor 6 personen:
- 800 gr verse vis in filet (mengeling van kabeljauw, zalm en koolvis)
- 500 gr visfumet
- 2 sjalotten
- 1 ui
- Scheutje witte balsamico azijn
- 400 gr spinazie
- 200 gr verse shitaké
- 2 st venkel
- 500 gr kokosmelk
- Kokosolie
- Currypoeder
- Safraan
- Peper en zout
- Tijm, look, laurier
Bereidingswijze:
- Snij de visfilet in stukken van ± 3 op 3cm en kruid met peper & zout.
- Snij de sjalot in kleine blokjes, stoof aan in weinig kokosolie met tijm, look, laurier en blus met azijn, laat 2 minuten inkoken en voeg dan de vismfumet en kokosmelk toe. Laat dit 20 minuten zacht inkoken tot sausdikte
- Stoof de spinazie samen aan met fijngesneden ui, shitake en venkel kruid met peper, zout, currypoeder en safraan. Laat eventueel uitlekken
- Vet een ovenschaal in met wat kokosolie en leg daarin de stukken vis
- Verdeel rond de vis de gestoofde groenten en overgiet met de saus
- Gaar af in een oven van 180°C tot de vis mooi glazig is.
Serveer met een salade en/of groentenpuree.
Print dit recept