Warme groenten

Tian van wintergroenten

18/01/'18

Voedingsdiversiteit in groenten en kruiden is een niet te onderschatten pijler binnen de KPNI. Een vast terugkerend eenzijdig voedingspatroon moeten we ten allen tijde vermijden en blijven streven naar meer dan 100 verschillende groenten en kruiden binnen de veertien dagen. Want hoe meer variatie we in onze groenten en kruiden steken, hoe beter we ons darmmicrobioom opbouwen. En dit leidt dan tot een verlaagde kans op hart en vaatziektes, een duidelijke gewichtsafname en een verlaagde kans op obesitas en metabool syndroom.

Meer dan 100 zal je nu denken, dat haal ik nooit? Wel start dan met deze heerlijke Tian van seizoen groenten. Dan heb je al 14 verschillende groenten en kruiden binnen, in één over(h)eerlijke ovenschotel.

Recept - Tian van wintergroenten

  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 1 wortel
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 courgette
  • 1 zoete aardappel
  • 1 raapje
  • Enkele kerstomaatjes
  • ¼ knolselder
  • ¼ butternut pompoen
  • 1 teentje look
  • Verse tijm en laurier
  • 1 tl komijnzaad
  • 60 ml kokosolie
  • 20 ml rode wijn azijn

Was de groenten en schil de groenten.  Snijd de groenten in gelijke stukken.  Leg de groeten in een ovenschotel kruid en overgiet met de olie en azijn. Bak in de oven gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.  Serveer deze groenten met wat gebraden hoevekip en een salade van witloof, appeltjes en noten.

Print dit recept