Recept - Romeinse sla met gefermenteerde pastinaak
Ingrediƫnten:
- 1 krop Romeinse sla
- 1 ui
- 1 komkommer
- gefermententeerde pastinaak
- 2 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- 2 el gefermenteerd sap van pastinaak
- 1 el mosterd
- peper/zout
- zadenmengeling (ongezouten pistachenoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaden)
Was de Romeinse sla grondig. Snijd 1 ui (of sjalot) en de komkommer in fijne ringen. Snijd wat gefermenteerd pastinaak in fijne schijfjes of reepjes. Meng alle ingrediƫnten samen met de zadenmengeling in een kom. Voor de vinaigrette meng 2 el olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 2 el gefermenteerd pastinaaksap en 1 el mosterd met wat peper en zout. Verdeel de vinaigrette over de sla en meng goed. Dien op als bijgerecht. Heel eenvoudig, heel lekker, heel gezond!
Print dit recept