Vis

Rainbow Pastasalade

15/09/'21

Inspiratie nodig voor een lekkere, gezonde lunch? Deze smaakvolle, glutenvrije pastasalade (gemaakt met Penne Tricolore van Treat) tover je in een mum van tijd op tafel. Kies voor de juiste koolhydraten die zorgen voor een optimale darmflora met de juiste voedingsstoffen en een flinke lading prebiotisch vezels. Geef jouw lichaam de juiste brandstof om top te functioneren! Zo klaar om mee te nemen in de lunch box!

Recept - Rainbow Pastasalade

  • 250 g Healthy PenneTricolore
  • 1 grote tomaat (coeur de beuf)
  • 1 komkommer
  • 4 lente uitjes
  • 1 avocado
  • handvol verse basilicum
  • ansjovisjes, garnaaltjes of sardines of gerookte zalm of heilbot...
  • optioneel: groene olijven (gehalveerd), kappertjes, ...

voor de dressing

  • 1 el mosterd
  • 1 el dragonazijn
  • 60 ml olie (olijfolie of avocado-olie)
  • 1 tl Manuka honing (optioneel)
  • 1 ei (optioneel)
  • peper en zout

Meng in een smalle, hoge kom de azijn, eidooier, mosterd, Manuka honing en wat peper en zout. Mix het geheel met de staafmixer of keukenmixer en voeg tegelijkertijd de olie in een dun straaltje heel langzaam toe zodat er een mooie lobbige dressing ontstaat. Zet nog even koel.

Kook ondertussen de pasta in gezouten kokend water gedurende 5 minuten. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat de pasta afkoelen.

Bereid ondertussen de groenten. En snijd de komkommer, tomaat en avocado in blokjes van 1 cm. Snijd de lente uitjes in fijne ringen. Meng de afgekoelde pasta samen met de groenten, wat olijven, kappertjes, garnaaltjes en gerookte zalm of heilbot. Werk af met wat ansjovisjes en een handvol verse basilicum.

Serveer samen met de dressing. Heerlijke om mee te nemen in een lunchbox!

Enjoy!

Tip: Deze pasta salade is even lekker met wat gebakken kip.

Tip: Bij deze pasta salade werden ook Healthy Keto Crackers (rozemarijn/walnoot) geserveerd.

Print dit recept