Tijdens de koude herfst- en wintermaanden heeft ons immuunsysteem het moeilijker om ons te beschermen zodat we meer vatbaar zijn voor griep of verkoudheden. Het is belangrijk onze voeding aan te passen en pure voeding te kiezen met de nodige voedingsstoffen die vooral ons immuunsysteem versterken.
Vitamine A, Vitamine B3 en B6, Vitamine C, Vitamine D3, Beta 1,3/1,6 glucanen, Zink, Probiotica, Prebiotica...is net wat ons lichaam nodig heeft! Kies dus voor uien, shiitake, champignons, knoflook, spinazie, curcuma, gember, kolen, boerenkool, penen, pastinaak, rapen, spinazie, tijm, rozemarijn, peterselie, basilicum, noten en zaden, ... met extra aandacht voor gefermenteerde groenten!
Zet zo ook regelmatig pompoen op je kPNI-menu tijdens deze sombere herfst en winter maanden. Pompoenen zijn heel voedzaam: ze bevatten veel vezels, bétacaroteen (Provitamine A), Vitamine B2, Vitamine C, foliumzuur, ijzer en omega-3 (alfa-linoleenzuur). Pompoenen, voornamelijk de pompoenpitten, bevatten tryptofaan, een essentieel aminozuur en een precursor van serotonine (het 'feel-good' hormoon). Ga gerust dagelijks pompoen in je winterse gerechten verwerken om winterblues tegen te gaan.
Lekkere kPNI-gerechten met pompoen: