Vis

Pizza Multicolore

04/04/'20

Pizza multicolore is meer dan alleen de vele mooie kleuren...  Het is de pizza zonder gluten, caseïne, aardappel, rijst of maïszetmeel, vol goede prebiotische vezels en eiwitten!

Voor deze pizza heb ik het originele recept van de pizzabodem iets aangepast! Ik gebruikte een eitje minder en voegde in plaats daarvan wat water toe.  Ik zette de oven iets minder hard en bakte de pizza af op 180°C.  Het resultaat was verrassend lekker!

Voor de combinatie goede vezels, eiwitten en vetzuren kies ik voor de vezels uit prei en ui, en goede eiwitten en vetten uit eieren en tonijn. En uiteraard de KPNI Foodie pizzaboden die alleen bestaat uit de prebiotische vezels uit kokos, lijnzaad en arrow root. 

Kleurrijk, eerlijk en heerlijk, daar staat deze pizza voor!

Recept - Pizza Multicolore

Ingrediënten:

Verwarm de oven op 180°C. Breek de eitjes in een kom. Voeg 80 ml water en 8 ml olijfolie toe. Klop alle ingrediënten los. Voeg dan de mix toe.  Laat de mix eventjes rusten.  Snijd de prei en de ui in ringetjes en was heel grondig onder koud stromend water.  Stoom of stoof de ui en prei lichtjes gedurende 2 minuutjes.  Haal van het vuur en laat uitlekken.  Rol het deeg van de pizza uit tussen 2 vellen bakpapier.  Verwijder het bovenst bakpapier.  Beleg de pizzabodem met enkele eetlepels passata of tomatensaus naar keuze.  Verdeel de gestoofde groenten over de pizza. Laat wat tonijn uitlekken en verdeel over de pizza. Halveer de kerstomaatjes en verdeel eveneens over de pizza.  Bak de pizza gedurende 15 minuten af in de oven op 180°C.

Enjoy!

Print dit recept