Oesters zijn zo feestelijk, lekker en gezond! Ze zouden nooit op een feestmaaltijd mogen ontbreken. En zijn ze zo lekker op zich, dat er eigenlijk geen bereiding voor nodig is!
Voor deze gelegenheid combineer ik deze hersenbommetjes met appel, venkel (vertering en spijsvertering) en curry (anti-inflammatoir).
Recept - Oester met appel/venkelsalade en een toets van curry
Salade van appel en venkel
½ zoete appel
- ¼ venkel
- ¼ kleine rode ui
- Peper en zout
- Citroen
Was de appel en venkel. Snij de appel met schil, venkel en ui in fijne brunoise. Besprenkel met enkele druppeltjes citroensap en enkele druppeltjes azijn (witte balsamico-azijn). Kruid af met wat peper en zout. Zet koel.
Mayonaise
Crème van Curry
- 3 el mayonaise
- ¼ tl Indische gele currypoeder of -pasta
Meng de curry door de mayonaise.
Oesters naar keuze ( Gillardau, Zeeuwse platte oesters, Fines de claires)
Vul een schaal met een laag grof zout. Strooi een snuifje curry poeder over het zout als decoratie. Leg de geopende oesters op het zout. Probeer zo weinig mogelijk van het oestersap kwijt te raken bij het openen van de oesters. Leg wat brunoise van appel/venkel bij de oester. Werk af met dotje mayonaise en een dotje crème van curry. Werk af met een dotje algentapenade en een snuifje currypoeder. Serveer koel!
Print dit recept