Ontbijt

KPNI Foodie wafeltjes met verse aardbeien

10/05/'20

Heerlijk toch wanneer de kinderen je een ontbijt op bed brengen.  En wanneer dit overheerlijk ontbijt, met veel liefde gemaakt, dan ook nog gezond is, dan wordt toch iedereen goedgezind!

Deze wafeltjes zijn zo eenvoudig te maken.  De deeg moet niet rijzen, dus je kan onmiddellijk beginnen.  Heerlijk met toppings als fruit, bessencompote, een beetje manuka honing of enkele eetlepels kokos- of amandelyoghurt.

Recept - KPNI Foodie wafeltjes met verse aardbeien

Voor de wafeltjes

Nodig:

Voor de aardbeien:

  • verse aardbeien
  • pure chocolade
  • ongezouten pistache noten
  • algenvlokken

Mix alle ingrediĆ«nten voor de wafels in een mengkom tot een egaal beslag.  Verwarm het wafelijzer.  Gebruik een eetlepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen.  Laat de wafeltjes ongeveer een 3 tal minuutjes bakken tot ze goudbruin zijn.  

Zet een kom op een pannetje met kokend water. Smelt de pure chocolade in de kom (au-bain-marie). Doop vervolgens de aardbeien in de chocolade en daarna in de fijngehakte nootjes of in de algenvlokken. Leg ze op een bord met bakpapier en zet ze dan ongeveer 20 minuten in de koelkast tot de chocolade weer hard is.

Serveertips:

  1. serveer met fruit, wat kokos- , cashew- of amandelyoghurt, of met wat manuka honing, of bessencompote
  2. voeg aan het beslag 2 eetlepels manuka honing toe voor een knapperige, goudkleurige wafel met een zoete toets
  3. bewaar de wafeltjes in een afgesloten koekendoos

 

Print dit recept