(H)eerlijke vissoep
Een heerlijke vissoep in feestelijke potjes is altijd een schot de roos!
Dit lekker soepje bevat alles wat een maaltijd zou moeten bevatten. Groenten? Check! ... Kruiden? Check! ... Vis? Check! ...Schaaldieren? Check! ... Op weg naar een goede gezondheid? Check!!! De nodige vezels en vitaminen uit groenten, de juiste (geneeskrachtige) kruiden, de juiste eiwitten en vetzuren uit vis en schaaldieren en een grote voedingsdiversiteit: dat heeft ons lichaam nodig..
Recept - (H)eerlijke vissoep
Voor de garnalenbouillon:
- Schalen en koppen van ½ kg garnalen
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 kleine prei
- 1 stengel bleekseler
- 1 wortel
- 1 venkel
- 2 dl tomatenpassata
- 1 ½ l water
- 1 tak verse tijm
- 1 tak verse rozemarijn
- Enkele saffraandraadjes
- Snuif cayennepeper
- Peper en zout
- 1 el kokosolie
- 100 ml amandelmelk of notenmelk naar keuze
Voor de afwerking:
- enkele stukken vis en schaaldieren (zalm, zeeduivel, kabeljauw, coquilles, mosseltjes, garnaaltjes, …)
- wat groen van venkel
Maak alle groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Bak de garnalenkoppen in 1 el kokosolie. Voeg de grofgesneden groenten, tijm en rozemarijn toe en laat mee bakken. Voeg ook de tomatenpassata toe en stoof even mee. Voeg enkele draadjes saffraan en een snuif cayennepeper toe. Zet de groenten onder water. Laat ongeveer 3 uur pruttelen. Haal het takje tijm en rozemarijn uit de soep. Mix met een staafmixer en passeer door een zeef. Pocheer enkele stukjes vis en schaaldieren gaar in de soep. Voeg net voor het opdienen 1 el zachte olijfolie toe. En 100 ml ongezoete notenmelk toe.
Dien op met enkele plukjes groen van de venkel en voeg op het laatste nog enkele gepelde garnalen toe.
Smakelijk!
Print dit recept