Healthy Fusilli met venkel en kipgehakt
Dit snel en eenvoudig pastagerecht met venkel is een echte topper! Zowel onze pasta als venkel zijn rijk aan prebiotische vezels.
Go for the good gut!
Recept - Healthy Fusilli met venkel en kipgehakt
voor 4 personen
- 600 g kipgehakt
- 2 grote venkelknollen
- 1 sjalot of ui
- 1 teentje look
- 1 blad laurier
- 1 tl gedroogde tijm of 1 tak verse tijm
- 300 ml amandelmelk
- 1 el oermeel
- 250 g Healthy Fusilli
- optioneel: zeste van citroen
Was de venkelknollen grondig onder koud, stromend water. Snij de venkelknollen in kleine blokjes of in fijne schijfjes. Houd enkele plukjes van het venkelloof opzij voor de garnering.
Snijd de sjalot fijn en plet de look.
Breng ondertussen een pot met gezouten water aan de kook. Kook de fusilli of penne al dente (5 minuten) en spoel af onder koud stromend water.
Los 1 el oermeel op in 300 ml amandel melk en zet even opzij.
Bak het gehakt, onder regelmatig roeren, bruin. Haal het gehakt uit de pan. Roerbak in dezelfde pan de venkel samen met de geplette look en fijngesneden sjalot. Roer alles goed om. Voeg tijm en laurier toe. En roerbak de venkel enkel minuutjes op hoog vuur. Draai daarna het vuur laag, voeg het gehakt toe en blus af met de amandelmelk. Voeg de pasta aan de saus toe. Roer goed om. Laat eventueel nog even verder sudderen totdat de amandelmelk wat gebonden is.
Kruid goed af met peper en zout.
Serveer met enkele plukjes venkelloof en zeste van citroen.
Tip: heb je geen amandelmelk in huis, vervang dit door groentebouillon of lauw water.
Print dit recept