Warme groenten

Fusilli met champignons en knolselder

03/02/'22

Onze Fusilli is gluten-en lactosevrij en bevat enkel gezonde prebiotische vezels uit noten, zaden en knollen. De knolseldersaus werd op smaak gebracht met gefermenteerde cashewcrème van Nutty Bay.

Een heerlijk recept voor een happy & Healthy gut!
 

Recept - Fusilli met champignons en knolselder

  • 250 g Healthy Fusilli
  • 300 g boschampignons
  • 1 knolselder
  • 200 ml water
  • 1 teentje look
  • 3 lente uitjes
  • handvol fijngehakte peterselie
  • 1 el Cashew delight Garlic van Nutty bay (gefermenteerde cashewcrème)
  • olie om te bakken
  • peper, zout, nootmuskaat
  • Citroen

Kook de fusilli in licht gezouten water al dente (4 min). Giet af en spoel onder stromend water.

Snijd de knolselder in kleine blokjes (ongeveer 1cm op 1cm). Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de lente ui in ringetjes. Roerbak de knolselderblokjes in een hete pan (ongeveer 3 à 4 minuten). Kruid goed met peper en zout. Haal de helft uit de pan en zet opzij. Mix de andere helft fijn met 200 ml water en 1 à 2 el cashewcrème tot gladde saus bekomt. Voeg indien nodig nog wat extra water toe. Proef en kruid bij met peper en zout. Voeg optioneel nog een snuifje nootmuskaat toe.

Bak de champignons op een hoog vuur in de pan. Haal ze uit de pan en zet opzij. Zet de pan op een lager vuur. Doe de fusilli in de pan. Voeg de peterselie en de lente uitjes toe. Voeg een pollepel water toe en de helft van de knolseldersaus. Vermeng alles goed. Voeg 1 el citroensap toe om het gerecht op te frissen.

Serveer de pasta in een bord. Dresseer er de knolselderblokjes bovenop en de gebakken champignons. Werk af met de rest van de knolseldersaus.

Enjoy!

Print dit recept