Ontbijt

Avocado en zalm

14/09/'16

Avocado en zalm zijn  zo waanzinnig lekker en zitten vol gezonde vetten en eiwitten! Dit is het gerecht om uw vetzuren weer in evenwicht te brengen.

De verhouding in ons lichaam van omega-3 (Epa uit zalm) en omega-9 (linolzuur uit avocado) ten opzichte van omega-6 wordt hersteld en heeft een sterke anti-inflammatoire werking.  Een tekort aan omega-3 vetzuren wordt binnen de KPNI gezien als een sluipmoordenaar omdat omega-3 noodzakelijk is voor vele functies in ons lichaam. Tekorten leiden tot een niet-opgeloste wonde of ontsteking met een laaggradige ontsteking tot gevolg. Een dagelijks verhoogde inname van deze goede vetzuren, is hierbij van onschatbare waarde. Dit recept barst van gezonde vetzuren en is een prototype van KPNI voeding!

Zo vind ik het heerlijk om samen met vrienden op een zomerse avond wat bij te praten.  Daar hoort natuurlijk lekker en gezond eten bij! Een van mijn favorieten (en dat van mijn vrienden) is avocadosalade. Dit komt regelmatig bij mij als tapas aan tafel, vergezeld met een zadencracker of zadenbolletje! Ieder neemt wat hij wil en geniet! Bovendien is dit gerecht snel klaar en makkelijk te bereiden,  zodat ik niet lang in de keuken hoef te staan en kan meegenieten van de gezellige avond samen!

Laat je inspireren!

Recept - Avocado en zalm

  • 2 tot 3 avocado's
  • 1 limoen
  • 200 g gerookte (wilde) zalm en/of gerookte heilbot
  • 1 sjalot
  • 1 appel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 chili pepertje
  • peper
  • Keltisch zeezout
  • verse kruiden zoals peterselie, bieslook, koriander

Halveer de avocado's en haal de pitten eruit.  Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.  Besprenkel onmiddellijk met het sap van 1 limoen (om verkleuring te voorkomen).  Snijd de appel in kleine stukjes.  Pel de sjalot en snijd heel fijn. Snijd de helft van een chili peper, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Meng alle ingrediĆ«nten samen en breng op smaak met peper.  Verdeel in 2 delen. Snijd de gerookte vis in stukjes en vermeng met de avocadosalade.  Houd enkele stukjes opzij om achteraf bovenop te dresseren.  Proef en breng eventueel nog op eigen smaak met wat extra limoen, chili peper of heel klein snuifje zout. Werk af met wat verse kruiden (bieslook of peterselie).

Share and enjoy!

Print dit recept